Koření dodává tu správnou chuť téměř všem pokrmům. Málokteré jídlo, jenž připravujete, by dokonale chutnalo bez použití koření. Kuličky pepře, nové koření a spousta dalšího koření. Spočítali jste je správně, abyste je mohli následně z omáčky či polévky vytáhnout všechny? Problémům s kořením plavajícím v pokrmech se snadno vyhnete, když použijete některou z rad, jímž se věnuje tento článek.
Obsah článku
Pyramidky známé z obchodů
Určitě jste již někdy viděli či slyšeli o pyramidkách s kořením, které obchody nabízí. Například při vaření svíčkové omáčky použijete pyramidku s namíchaným kořením k její přípravě. Na konci vaření pyramidku vyndáte, aniž byste museli počítat a kontrolovat, zda jste vytáhli všechno koření. Přece jen není příjemné zakousnout se do kuličky pepře či kusu jiného koření.
Domácí výroba je snadná
Ne vždy se pyramidky na koření vyrábí z recyklovatelného materiálu. Právě proto vám tento článek nabízí typy na to, jak si pyramidky s kořením zhotovit doma. Pár pyramidek si můžete nachystat i napřed, abyste měli zásobu. Velkou výhodou také je, že si můžete sami zvolit jaké koření a kolik jej použijete.
Čajový filtr a koření
Směs koření na svíčkovou a rajskou omáčku, vývar, anebo na svařené víno si můžete připravit do zakoupených čajových filtrů. Na krabičce zjistíte, zda jsou tyto recyklovatelné či ne. Zakoupit je můžete v domácích potřebách či drogeriích.
Plátěné pytlíky
Ke zhotovení pyramidek s kořením lze použít i maličké plátěné pytlíky, které si doma sami vyrobíte. Aby z nich koření neuteklo, zavažte pytlíky kouskem provázku. Po použití koření vyjměte a plátěný pytlík vyperte a budete ho mít pro příští vaření opět připravený.